Meruňkovo-mandlová srdíčka ke dni matek

uvodni

 

Nezapomeňte v neděli poděkovat vaší mamince za její péči a lásku, s jakou vás vychovala, a kromě již tradiční kytičky jí upečte lahodná a voňavá srdíčka s meruňkami posypaná plátky mandlí. Hotový dezert můžete vložit do pěkné krabičky vyložené ozdobným ubrouskem a zabalit jako dáreček.  

 

MERUŇKOVO-MANDLOVÁ SRDÍČKA

 

Těsto: 375 g hladké mouky, 1 balíček Droždí sušeného Dr.Oetker, 75 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 125 g másla změklého nebo margarínu, 125 g tvarohu polotučného měkkého, 1 vejce 

 

Náplň: 470 g kompotu meruňkového (po odkapání), 1 balení Marcipánu Dr.Oetker, 125 g tvarohu polotučného měkkého 

 

Zdobení: 2 zarovnané PL džemu meruňkového, 50 g plátků mandlí

 

Dále budete potřebovat: ponorný mixér, formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (10 cm), plech na pečení (30 x 40 cm)

 

1 Na přípravu těsta v míse smíchejte mouku s droždím, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidejte máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ručně vypracujte dohladka. Těsto zaprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte asi 45 minut na teplém místě kynout.

 

2 Na přípravu náplně nechte meruňky na sítku odkapat. Marcipán nakrájejte na menší kousky a v míse s tvarohem pomocí mixéru rozmixujte dohladka.

 

3 Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválejte na plát o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí formičky vykrajujte srdíčka. Naneste je na plech vyložený pečícím papírem. Srdíčka potřete náplní tak, aby zůstal volný okraj široký asi 1 cm. Na náplň naneste meruňky řeznou stranou dolů. Vložte do předehřáté trouby a pečte.

 

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Doba pečení: asi 20 min

 

4 Na ozdobení opražte plátky mandlí na pánvi bez tuku a nechte vychladnout. V kastrůlku zahřejte džem. Pomocí štětce nebo mašlovačky upečená srdíčka potřete a posypte plátky mandlí.

 

srdicko