z bílé čokolády a čerstvého ovoce

uvodni


Přichystejte pro vaše děti za celoroční snažení ve školní lavici sladkou odměnu v podobě lahodného dortu z vanilkového korpusu plněného smetanovým krémem a ozdobeného pořádnou dávkou čerstvého ovoce. 


Ingredience: 

250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 250 g krupicového cukru, 4 středně velká vejce, 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkový lusk, 250g hladké mouky + 1 lžička prášku na pečení, 100 g nastrouhané bílé čokolády

 

Náplň: 

300 ml smetany, pár kapek vanilkového extraktu nebo vanilkový lusk, 2 lžíce moučkového cukru

 

Na ozdobu: 

500 g jahod, 20 g borůvek, pár lístků máty

 

Postup:

Vyšlehejte rostlinný tuk s máslovou příchuti spolu s krupicovým cukrem hladka.  Za stálého míchání přidejte vejce a extrakt z vanilky.  Přisypte mouku a nakonec nastrouhanou bílou čokoládu.  Hotovou směs rozdělte do dvou forem o průměru 20 cm. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C (160°C horkovzdušná) a pečte přibližně 35 minut. Hotové korpusy nechte vychladnout.

Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte smetanu, přidejte do ní trochu vanilku a moučkového cukru a vše pořádně promíchejte.  Přibližně jednou třetinou krému pomažte povrch prvního korpusu a přilepte k němu druhý. 

Vršek dortu ozdobte krémem s pomocí zdobícího sáčku a nakonec rozmístěte po povrchu jahody, borůvky a lístky máty.