Léto patří melounům! Jejich osvěžující chuť si užijte hned ve třech neodolatelných letních dobrotách.

melounova-party-uvod

Šťavnatá chuť melounů si skvěle rozumí s nadýchanými cupcakes, osvěžujícím sorbetem nebo ledově vychlazeným melounovým drinkem. Připravte si kompletní melounové osvěžení pro vaši prázdninovou party!


Rafinované Cupcakes


Přísady (na 12 kousků)

Těsto: 

• 150 g bílé čokoládové polevy
• 75 ml mléka
• 2 vejce
• 100 g cukru
• 3 balíčky vanilkového cukru
• 125 g zakysané smetany
• 250 g hladké mouky
• 2 lžičky kypřicího prášku
• zelená potravinářská barva
• formičky na cupcakes 

Krém: 

• 100 g bílé čokoládové polevy
• 50 g másla
• 200 g čerstvého sýra
• 1 balíček vanilkového cukru
• růžová potravinářská barva
• čokoládové kapky
• cukrářský sáček


Postup

1  Bílou čokoládovou polevu vložte do misky, přilijte mléko a polevu nechte rozpustit ve vodní lázni. Troubu rozehřejte na 180 °C (horní a spodní ohřev). Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou, poté vmíchejte bílou polevu. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a směs zapracujte do těsta. Nakonec můžete přidat zelenou potravinářskou barvu, intenzitu odstínu zvolte podle vlastního uvážení. 

2  Těsto rozdělte rovnoměrně do formiček a vložte do trouby přibližně na 20 – 25 minut. Upečené korpusy na cupcakes nechte vychladnout a podle potřeby je zarovnejte odkrojením vršků. 

3  Na krém rozpusťte bílou polevu ve vodní lázni a nechte vychladnout. Máslo vymíchejte s čerstvým sýrem a vanilkovým cukrem dohladka. Do krému přidejte růžovou potravinářskou barvu a vmíchejte bílou polevu.  

4  Růžovým krémem naplňte cukrářský sáček a ozdobte korpusy. Nakonec posypte čoko­ládovými kapkami, které evokují melounová semínka. 

                                      meloun-cupcakes



Ledově vychlazený Virgin drink


Přísady na 2 sklenice

 • 150 g malin
• 300 g vodního melounu
• šťáva z půlky limetky
• 200 ml minerální vody
• kostky ledu 

 Postup

1  Maliny rozmixujte na pyré a ještě propasírujte přes sítko pro odstranění zrníček. Meloun nakrájejte na kousky a přidejte k pyré. Z půlky limetky vymačkejte šťávu a vše ještě jednou důkladně rozmixujte. 

2  Do sklenic přilijte minerální vodu a vložte kostky ledu.

Tip:  Pro alkoholickou verzi můžete přidat bílý rum

                                      meloun-limonada



Osvěžující Sorbet

Přísady

• 200 g cukru
• 240 ml vody
• 900 g vodního melounu
• 2 lžičky citronové šťávy
• silikonové formičky

 Postup

Vodu vlijte do hrnce, přisypte cukr a na mírném ohni vařte tak dlouho, až vznikne sirup. Sirup rozmixujte s kousky melounu a citronovou šťávou na pyré. 

2  Melounovým pyré naplňte formičky různých tvarů a vložte na pár hodin do mrazničky. Poté vyklopte a servírujte.

                                       meloun-zmrzlina

 

                                                              Foto: Jan Schmiedel Produkce: Catharina Hader