Vynikající recept z dýně Hokkaido a tvarohu

uvodni

 

Vyzkoušejte recept na lahodný dort, po kterém se jen zapráší! Tajemství jeho neodolatelné chuti spočívá v děsivě dobré kombinaci kakaového korpusu, tvarohové náplně a dýňového pyré. 

 

Ingredience

  • 300 g dýně (např. Hokkaido, nakrájená na kostičky) 
  • 350 ml smetany na vaření 15% 
  • 200 g hladké mouky 
  • 1 lžička kypřicího prášku 
  • 2 lžičky kakaa  
  • špetka soli 
  • 250 g Hery máslová příchuť 
  • 250 g hnědého cukru 
  • 4 vejce 
  • 400 g tvarohu  
  • 1–2 lžičky skořice 
  • sáček čokoládové polevy na dort 
  • 125 g slazeného kondenzovaného mléka

 

Příprava

1. V hrnci poduste dýni se smetanou na vaření přibližně 20 minut za občasného míchání. Rozmixujte na pyré a nechte ho vychladnout.

2. Mezitím smíchejte mouku, kypřící prášek, kakao a sůl. 100 g Hery, 100 g cukru a 1 vejce umixujte ručním mixérem, dokud těsto nebude hladké. Těsto přelijte do máslem vytřené dortové formy. Do dalšího použití dejte formu do chladu.

3. Troubu předehřejte na 220 °C (konvektor 200 °C). V hrnci na mírném ohni nechte rozpustit 150 g Hery. Heru, tvaroh, 150 g cukru a skořici ušlehejte dokrémova. Poté přidejte 3 vejce. Z dýně odeberte stranou 75 g a zbytek přidejte do směsi. 

4. Směs dejte do dortové formy. Dort pečte 15 minut v předehřáté troubě. Snížte teplotu na 120 °C (konvektor 100 °C) a pečte 45 minut. Poté troubu vypněte a nechte v troubě dort chladnout přibližně hodinu. Otevřete dvířka a nechte chladnout dalších 15 minut. 

5. Čokoládovou polevu připravíme dle návodu na obalu. Necháme vychladnout a mezitím dýňové pyré rozetřeme po celém dortu. Dále dort ozdobíme pomocí čokoládové polevy. Dýňový koláč dáme vychladnout alespoň na 2 hodiny.

 

Doba přípravy: 45 minut      

Doba pečení: 60 minut   

Doba chlazení: 195 minut